Audi job!
Door: greetvanderveen
Blijf op de hoogte en volg Greet
08 April 2012 | China, Sjanghai
Het is alweer een dikke week geleden dat ik voor het laatst een verslag gepost heb, dus het is weer hoog tijd voor een nieuwe! En deze gaat heel erg lang worden!
Ik heb de afgelopen week heel veel verschillende dingen beleefd, ik zal beginnen met schrijven vanaf maandag 02 april.
Op maandag en dinsdag hadden wij allemaal vrij en dus geen castings, dit i.v.m. een soort 'holiday' voor de Chinese bevolking! Dus erg leuk :)
Die dag zijn Brigitte en ik met z'n tweetjes naar Yuyuan Garden geweest. Een erg mooie plek waar ze allemaal super veel souveniers hebben, een prachtig park en heel veel mooie tempels. We hebben de hele dag rondgelopen en allemaal souveniers gekocht voor onze familie en vrienden!
Dinsdag zijn we met z'n allen (4 meiden en 2 jongens) naar dezelfde plek gegaan (Yuyuan Garden) maar dit keer om het beroemde 'Tea House' te bezoeken! Wat een super mooie plek en wat ontzettend druk.. wow we konden bijna niet eens lopen en moesten zo lang wachten in de rij voor het theehuis.. jammer! Maar het was zeker de moeite waard. Later op de middag zijn we met een kleiner groepje naar 'de Bund' geweest, het meest beroemde stukje van Shanghai, wat je ook veel op foto's ziet. Het is echt een prachtig gedeelte van de stad, een grote boulevard met een mooi uitzicht op de rivier met de indrukwekkende 'sky high' wolkenkrabbers van Shanghai. In dit gedeelte van Shanghai wonen veel rijke mensen en het is zeg maar een beetje de 'hot spot' van de stad. Veel hippe clubs hier en dure winkels.
Het was ook super mooi weer die dag, dat was zo fijn! :) Heerlijk genoten, en het was leuk om wat van de stad te kunnen zien.
Woensdag moest ik vroeg van bed om de taxi te pakken naar mijn job voor Audi in Wenzhou. Deze job had ik met 3 andere meiden van mijn agency. Om 8:40 zaten we al in de taxi onderweg naar het treinstation op het vliegveld Hong Qiao. Daar stond de trein naar Wenzhou al op ons te wachten. Het duurde 5 uren van Shanghai naar Wenzhou, best wel lang dus! Onderweg veel mooie dingen gezien, hoge bergen, rijstvelden. Weer een ander stukje China dan steeds deze grote drukte van Shanghai haha.
In Wenzhou aangekomen bracht de klant ons naar het hotel vlakbij de plek waar we 3 dagen carshow voor Audi zouden hebben. We kregen diner en niet veel later ben ik ook op bed gegaan want de volgende dag moesten we al om 6 uur opstaan!
De dagen voor Audi zijn omgevlogen, maar het was zo vermoeiend! 6 uur opstaan, in de makeup, haar moest gedaan worden en dan sta je van 9 tot 5 de hele dag voor de camera. S'avonds ben je dan bijna te moe om nog iets leuks te doen, ik heb me sinds tijden niet zo moe meer gevoeld. De job was goed geregeld, we kregen genoeg eten en drinken en dat was fijn! Dat is hier in Shanghai niet altijd zo namelijk..
Gisteravond zijn we om 12 uur 's avonds weer aangekomen in Shanghai, na onze lange treinreis vanuit Wenzhou. Ik heb heerlijk geslapen vannacht in mijn eigen veilige kamer in Shanghai :)
Vanaf nu heb ik geen castings meer! En dus heel veel vrije tijd, dit omdat ik natuurlijk donderdagavond al naar huis ga!
Dinsdag heb ik hier nog een job, voor een fashionshow.. Ben benieuwd hoe dat zal gaan :D Voor de rest ga ik ontzettend genieten van mijn tijd hier en nog leuke dingen doen, zoals winkelen en de stad verkennen.
Ik zie heel erg tegen mijn vlucht op, ik moet namelijk overstappen op Moskou en daar 12 uren lang wachten op mijn vlucht naar Amsterdam.. En dat is zo lang. Gelukkig heb ik nog een paar leuke film's op mijn laptop staan en nog een boek van Lauren Weisberger. Dat zal mij hoop ik de dag door helpen.
Maar als ik thuiskom staan er super veel leuke dingen op de planning! :) Mijn vriendje komt me van Schiphol ophalen en de volgende dag gaan we gezellig naar Terschelling, een weekendje relaxen met mijn ouders! Zo fijn :D Daar kijk ik enorm naar uit!
Ik hoop dat het goed gaat met jullie in Nederland :)
Een dikke tút vanuit Shanghai xxx
08 April 2012 - 11:33
Mem:
wauw! deze witte Audi wil ik wel!
08 April 2012 - 11:58
Anmara:
Hi meis,
Wat een ervaring he! Ik snap je helemaal azië is zo'n gigantisch verschil met onze eigen cultuur.. Wel fijn dat je donderdag alweer naar huis kan, ik moet het nog even 4 maand volhouden!
Liefs -
08 April 2012 - 12:13
Greet Van Der Veen:
Hee famke! Klopt het is zo ontzettend anders! Ik ben ook erg blij dat ik weer naar huis kan :) Maar daarbij zal ik deze ervaring nooit vergeten. Hoe is het bij jou? Heb je ook een reisverslag? Dat zou leuk zijn! :) Ben benieuwd! Heel veel succes daar nog! :) Het gaat je wel lukken! Liefs terug -
09 April 2012 - 04:13
Michelle:
Leuk Greet, ik zit nu in 'jouw' appartement in Tokyo.. Welke kamer had je? Xx -
09 April 2012 - 05:07
Greet:
Hee Mich! Wauw dat meen je niet haha! wat super gaaf! Hoe vind je het daar tot nu toe? Wanneer ben je aangekomen? Oooh zo stom dat ik nu alles moet missen nu ik geen facebook heb! Maar je bent er al! :D Ik had die kleine kamer met die witte ladenkast, witte grote kast met spiegel, die kamer zeg maar aan de kant van de keuken! Oeeeh ben zo benieuwd hoe je het daar hebt.. hou je een reisverslag bij? :D Groetjes aan Ken! Liefs! -
10 April 2012 - 00:52
Michelle Zwoferink:
Ha hebben we ook nog dezelfde kamer! Ik ben gister aangekomen en nu weleen beetje ast van een jetlag. Gisteren in de avond gelijk 5 castings gedaan en tokyovwas bij nacht al mooi :) ben verder heel benieuwd! En hoe is het daa? Bijna lekker naar huis? X -
10 April 2012 - 09:14
Nynke:
Popke! Geniet van je laatste daagjes! Nog even! XXX -
10 April 2012 - 17:00
Karin:
Lieverd, geniet van je laatste dagen in China.
En alvast heel veel plezier op Terschelling en natuurlijk de groetjes aan de familie :)
Liefs,
Karin